De meeste mensen deugen

In het boek de Meeste mensen deugen van Rutger Bregman lees je hoe de westerse cultuur al eeuwen is doordrongen van het geloof van de verdorvenheid van de mens. De mens is een beest, zeiden de koningen. Een zondaar, zeiden de priesters. Een egoïst, zeiden de boekhouders. Maar wat nou als we het al die tijd helemaal mis hadden?

Rutger Bregman verweeft in zijn boek De meeste mensen deugen de jongste inzichten uit de psychologie, biologie, economie en archeologie. Rutger Bregman neemt ons mee op een reis door de geschiedenis en geeft op een meeslepende manier nieuwe antwoorden op oude vragen. Hij neemt niets zomaar voor waar aan en onderzoekt alles. Zijn nieuwsgierigheid zorgt voor inspirerende en intrigerende voorbeelden. Waarom veroverde juist onze soort de aarde en niet een veel sterker of intelligentere soort? Hoe verklaren we onze grootste misdaden? En zijn we diep vanbinnen geneigd tot het kwade of het juist het goede?
Met het boek De meeste mensen deugen herschrijft Rutger Bregman niet alleen een deel van de geschiedenis. Hij werpt ook een nieuw licht op onze toekomst. De meeste mensen deugen is een boek wat je aan het denken zet. Werkelijk iedere pagina smaakt naar meer!

Auteur: Rutger Bregman
ISBN:  9789082942187
De meeste mensen deugen

Meer mens & maatschappij