Top 10 boeken juli 2020

10. De rat van Amsterdam

De lijst met de top 10 boeken van juli 2020 wordt geopend met De rat van Amsterdam. Dit boek, geschreven door Pieter Waterdrinker, is recent verschenen. In het boek vertelt de 41-jarige Ruben Katz vanuit een Nederlandse gevangeniscel over zijn leven. In 1990 wil het gezin Katz met vervalste Joodse identiteitspapieren de hoofdstad Riga van de Sovjetrepubliek Letland verruilen voor Tel Aviv, maar blijft hangen in Amsterdam. De rat van Amsterdam is een aangrijpend verhaal over liefde, waarin thema’s als emigratie, ontheemding aan bod komen. Een boek wat je zeker nog in 2020 moet lezen!

Bekijk De rat van Amsterdam

9. Uit het leven van een hond

Een prachtig nederlands boek wat je als een trein uitleest deze zomer. Uit het leven van een hond gaat over een zaterdag uit het leven van Henk van Doorn, 56 jaar oud, IC-verpleegkundige en alleenstaand. Henk wordt wakker, ontbijt, laat de hond uit, doet boodschappen. Maar het wordt alles behalve een doodgewone zaterdag. Benieuwd naar het verhaal? Lees dan snel verder.

Bekijk uit het leven van een hond

8. Eenvoudiger leven

Dit boek mag in deze onrustige tijd natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. De eerste corona uitbraak heeft veel mensen aan het denken gezet.  In deze tijd met veel chaos, onzekerheid en stress is het heerlijk om de rust, het vertrouwen en de kracht in jezelf te kunnen vinden. Ontdek met dit boek de fijne, positieve energie die van binnenuit stroomt en maak het jezelf eenvoudiger.

Bekijk Eenvoudiger leven

7. Sneijder

De recent verschenen biografie van Sneijder is enorm populair. En dan niet alleen onder de voetballiefhebbers maar bij heel lezend Nederland. Het boek geeft een goed beeld van het leven van Wesley Sneijder. Doordat het boek makkelijk wegleest is het een perfect boek voor vakantie. Heb jij het boek al in je koffer liggen?

Bekijk Sneijder

6. De edele kunst van not giving a fuck

De nederlandse vertaling van the sublte art of not giving a fuck staat in juli op plaats nummer zes. De engelse versie was wereldwijd een enorm succes. Ondanks dat wij vinden dat wij de Engelse editie nóg beter vonden, mag deze versie er zeker ook zijn. Niet iedereen vindt het immers fijn om in het Engels te lezen. Lees jij liever in het Nederlands? Bekijk dan de Nederlandse editie.

Bekijk De edele kunst van not giving a fuck

 

5. Bonuskind

Deze maand vinden we op nummer vijf het nieuwste boek Bonuskind van schrijfster Saskia Noort. Het boek krijgt niet van iedereen een even positieve review. Maar wij vonden het een boek dat lekker wegleest op een luie vakantiedag. Daarom een verdiende vijfde plek.

Bekijk Bonuskind

 

4. De meeste mensen deugen

Op plaats nummer vier van deze maand: De meeste mensen deugen. We schreven eerder al over dit boek. Rutger Bregman neemt je mee in de geschiedenis en gaat op onderzoek. Is de mens van nature goed of slecht? Dat is de centrale vraag van zijn boek. Wil jij weten hoe wij van nature in elkaar steken? Dan is dit boek voor jou een aanrader!

Bekijk de Meest mensen deugen  

 

3. De jongen, de mol, de vos en het paard

Op 3 vinden we de Nederlandse vertaling van het boek The boy, the mole, the fox and the horse door Arthur Japin. Een boek dat  grappige en ontroerende levenslessen bevat en heeft tevens een mooie omslag. Ben jij nieuwsgierig? Lees dan meer over dit boek.

Bekijk De jongen, de mol, de vos en het paard.

 

2. Master your mindset

Op nummer 2 van deze maand staat. Master your mindset van Michael Pilarczyk. Leef je mooiste leven is de bekende spreuk van Michael. In zijn boek neemt hij je mee in zijn filosofie en strategie die hij de afgelopen 25 jaar heeft ontwikkeld. Dit spirituele boek gaat over belangrijke levensvragen. Hoe ziet jouw mooiste leven eruit? Lees Master your mindset.

Bekijk Master your mind

1. Reboot je gezondheid

Op nummer 1 van de top 10 juli 2020 staat het boek Reboot je gezondheid in 24 uur. Het boek neemt je mee langs allerlei verschillende gewoontes en rituelen die op een dag voorbijkomen. Rituelen vanaf het opstaan in de ochtend tot het slapengaan in de avond. Het boek is beschikbaar als e-book en als paperback. Wil jij gezond leven? Bekijk dan snel het boek.

Bekijk Reboot je gezondheid

 

Meer Top 10

Wil je meer maandelijkse top 10 boeken? Vanaf juli 2020 zal op boekenoverzicht iedere maand een top tien boeken verschijnen. In deze top 10 boeken beperken we ons niet tot een specifiek genre of alleen tot de best verkochtte boeken van een bepaalde periode. We beoordelen zelf wat wij de beste boeken voor die periode vinden. Met trots hebben de top 10 boeken juli 2020 gepresenteerd. Heb je suggesties voor de volgende maand? Laat het ons dan weten via contact.