Drie Kameleons

In het boek Drie Kameleons vertelt Frank van Rijn over zijn reis van bijna vier maanden door Namibië. Frank van Rijn maakte op zijn fiets een doorreis van ongeveer 7000 km door de prachtige omgeving in het zuidwesten van Afrika. Een reis door een qua landschappen en dierenwereld fascinerend land. Een land dat weldadig aandeed door de gastvrijheid die hem ten deel viel. Maar dat ook zeer uitputtend kon zijn door zijn extreme droogte en verlatenheid.

In het gezelschap van een sportieve Fries, Andries Menger, die Frank van Rijn het jaar daarvoor in Vietnam ontmoette, maakt hij de reis. Samen overnachtten ze veelal in het wild in hun tenten. Maar ook overnachtten ze soms in lodges, op campings of op gastvrije boerderijen.

Fietsen in de hete zon, eindeloos ploeteren door mul zand, op steile klimmen en even steile afdalingen, op plekken waar geen toerist zich zonder airco waagt. En altijd weer werd al dat gezwoeg beloond in de vorm van een weergaloos uitzicht over een panoramisch en onvergetelijk landschap.

Het boek de ‘Drie kameleons’ van Frank van Rijn is een reis om zelf te maken. Niet op de fiets door de stoffige woestijn maar lekker vanuit een luie stoel.

Auteur: Frank van Rijn
ISBN: 9789038926223
Drie Kameleons